Mijn leven
mijn Gevoel

Koken   Bakken Braden

In dit hoofdstuk gaan we het hebben over koken dit hoofdstuk is vrij klein IVM 

verloren foto en videomateriaal  elk jaar bak ik oliebollen vers en maak zelf het beslag 

dit is een traditie die ik altijd vast wil houden.

mijn passie is ook pasta's maken en piza's

  • IMG-20200720-WA0001
  • FB_IMG_1618224013749


Denk zo'n 1 maand geleden was het een afscheidsfeest van een orthopedagoog 

ik heb toen een workshop saucijzenbroodjes maken gegeven 

Dit was zeer geslaagd


Bitterballen Maken


recent heb ik bitterballen gemaakt door middel van boter te smelten en bloem er aan toe te voegen en dit te garen 

zon pak hem beet 3 tot 4 minuten dan giet je er langzaam bouillon toe de smaak van de bouillon maakt ook de smaak van de bitterbal

kippen of runder bouillon bijvoorbeeld als alle bouillon is toegevoegd krijg men een soort dikke deeg (ragout.)

dit laat je een paar uur opstijven in de koelkast en maak er daarna ballen van rol ze daarna in de bloem dan ei en dan door de paneermeel

ik heb zelf de paneermeel gemaakt van beschuit doormiddel het te verkruimelen als dit klaar is dan doe je de bitterballen in de diepvriezer

na een paar uur kan je ze frituren of in de   Airfryer  klaar maken 

Eet smakelijk

Gerechten Rond Oktober 2024

Hollandse pot maaltijden 

De Groentenloods

Ben kort geleden naar de groenteloods geweest in oisterwijk

daar verkopen ze groente tegen een goedkope marktprijs

daarna alles gesneden en de kook  over gegooid en ingevroren

daarnaast zelf pastasaus gemaakt en pastagroente samengesteld

Kufte maken

Ook ga ik nog wel eens naar de Turkse slager voo hallalvlees

niet dat ik moslim ben maar ik vind het kwaliteit van het vlees veel beter

hieronder ziet u zelf gemaakte kofte van het vlees en de kruiden van de turkse slager

dessert maken

Hieronder ziet u hoe ik invoudig custard pudding maak

Hier ziet kwa afbeelding alleen de ingrediënten ( Filmpjes komen nog )

multifunctioneel

laats  had ik van het theehuis waar ik werkzaam ben cherrytomaten gehad komkommers en munt

deze heb ik zeer handig benut  van de cherrytomaten heb ik tomatensoep gemaakt 

van de komkommer Indische atjar  en de munt kon ik vel muntthee mee maken maar ook stekjes maken zie alles in foto collage


Pannenkoeken/Appeltaart bakken

laats heb ik uit eigen beslag pannenkoeken en deeg appeltaart gebakken vele hebben er al van geproefd en meegegeten